Ciasto Adama - gotowa bazowa mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego i bezglutenowego ciasta
Kompletna mieszanka z mąki migdałowej, organicznej mąki kokosowej i białka serwatkowego.
Doskonała baza, do której możesz dodać to, co lubisz, np. kakao, orzechy lub banany.
Wysoka zawartość błonnika.
Tylko 1,6 g węglowodanów na 100 g gotowego wypieku.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Nie zawiera soi, cukru i drożdży.
Stawka Vat obniżona do 0%
Bezglutenowa mieszanka do pieczenia ciasta, o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.
Jesteś na diecie niskowęglowodanowej lub bezglutenowej i martwisz się, że musisz się obejść bez swoich ulubionych czekoladowych mufinek lub ciasta z bitą śmietaną i malinami? Wcale nie! Gotowa mieszanka do wypieku ciasta od AdamsBrot jest bezglutenowa i niskowęglowodanowa.
Podobnie jak w przypadku innych produktów niemieckiej firmy AdamsBrot do przygotowania mieszanki wykorzystano starannie wyselekcjonowane surowce, które wzajemnie się uzupełniają i dopełniają. Dzięki temu uzyskany z mieszanki wypiek jest smaczny i cechuje się wysokimi wartościami odżywczymi.
Mieszanka do pieczenia Ciasto Adama pozwala przygotować wypiek ważący około 340 g. Możesz je przygotować tak, jak lubisz - w tortownicy, w postaci mufinek lub jeszcze inaczej. My najbardziej lubimy dodać do samego ciasta kakao a gotowe ciasto przekładamy kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Do tego dżem malinowy bez cukru lub polewa czekoladowa z bezcukrowych dropsów ze stawią. No i kawa :)
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i bardzo niską zawartością węglowodanów - zawiera zaledwie 1,6 g węglowodanów na 100 g gotowego wypieku. Dzięki dodaniu do ciasta masła polubią ją również osoby na diecie ketogenicznej.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są najwyższej jakości.
Składniki:
organiczna mąka kokosowa*, białko serwatkowe, białko jajka w proszku, mąka migdałowa*, błonnik kakaowy, bezfosforanowy proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), kakao w proszku*, antyutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), aromat, substancja słodząca: sukraloza (*częściowo odtłuszczone)
Masa netto: 125 g (masa gotowego produktu ok. 340 g)
Alergeny:
jaja, mleko, migdały
Przygotowanie:
Tortownica
Dobrze wymieszaj zawartość opakowania z 250 ml ciepłej wody. W razie potrzeby dodaj 100 g roztopionego masła lub 2 łyżki stołowe oleju roślinnego - ciasto będzie bardziej wilgotne. Umieść masę w tortownicy o średnicy 23 cm i piecz w 170 stopniach C (termoobieg) przez ok. 25 min.
Mufinki
Dodaj 260 ml ciepłej wody. Postępuj j.w.
Wskazówka:
Ciasto ma przyjemny smak bez żadnych dodatkowych składników. Jest też doskonałą bazą do indywidualnych kompozycji smakowych - możesz dodać np. owoce, kakao, orzechy.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g gotowego wypieku (bez masła/oleju):
- Kalorie: 123 kcal
- Tłuszcz ogółem: 1,2 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
- Białko: 20,6 g
- Węglowodany: 1,6 g
- z czego cukry: 1,3 g
- Błonnik pokarmowy: 7,5 g
- Sól: 0,4 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy