RICE CARBS to produkt bazujący na wysokiej jakości mąki ryżowej, którą z dziecinną łatwością można przygotować w formie kaszki lub kleiku.
Wystarczy wsypać odmierzoną ilość produktu do gorącej wody i zaczekać aż ostygnie.
RICE CARBS może być bazą dla dowolnego posiłku, w którym potrzebujesz łatwo przyswajalnych i lekkostrawnych węglowodanów złożonych
SMAK : JABŁKO-CYNAMON
Ryż to najpopularniejsze źródło węglowodanów wśród osób trenujących sporty siłowe i sylwetkowe. Jest lekkostrawny, pożywny i bardzo bogaty w makro- i mikroskładniki. Do tego ryż jest z założenia produktem bezglutenowym, co z pewnością czyni go bardzo wartościowym dla osób, które nie tolerują dobrze tego składnika.
Tych samych benefitów dostarcza RICE CARBS, ale ma też kilka znaczących przewag nad tradycyjną „miską ryżu”.
RICE CARBS ma drobniejszą strukturę przez co szybciej się trawi i pozwala szybciej osiągnąć uczucie lekkości po posiłku. Samo przygotowanie posiłku jest dużo prostsze, ponieważ nie wymaga gotowania, a jedynie wymieszania odpowiedniej porcji produktu z gorącą wodą. RICE CARBS nie zwiększa objętości po gotowaniu w taki stopniu jak ryż, przez co czas konsumpcji jest znacznie krótszy.
Węglowodany złożone z ryżu dostarczają energii w sposób bardzo stabilny, co pozwala na odbudowę glikogenu w sposób ciągły, co odróżnia RICE CARBS od suplementów węglowodanowych, takich jak carbo.
Jak stosować RICE CARBS
RICE CARBS występuje w 4 smakach z czego jednym z nich jest smak naturalny. Jest on dedykowany dla osób, które szukają zamiennika dla tradycyjnego ryżu i chcą go spożywać np. z mięsem i warzywami. Oczywiście, smak naturalny, podobnie jak wersje smakowe może być przyrządzony w formie deseru, np. z orzechami, cynamonem i odżywką białkową.
RICE CARBS idealnie sprawdzi się jako składnik wysokowęglowodanowego śniadania (high carb), posiłku przed i po treningu. Nic nie stoi również na przszkodzie, by RICE carbs posłużył jako przekąska czy ostatni posiłek przed snem. Mit, mówiący o tym, że węglowodany spożywane na noc sprzyjają tyciu, został już dawno obalony, a nawet sporo osób praktykuje czyste węglowodany przed snem. Taki posiłek nie dość, że poprawia jakość snu i nocnej regeneracji, to w połączeniu z białkowo-tłuszczowym śniadaniem pozwala trzymać dzienną glikemię w ryzach.
Zalecany sposób przygotowania:
- Do kubka lub miski wlać 200ml gorącej wody, wspypać 1 płaską miarkę (30g) proszku i zamieszać łyżką. Ilość porcji dopasować do indywidualnego zapotrzebowania na węglowodany.