NO Muscle Pump to połączenie cytruliny, argininy, kreatyny, argininy i glutaminy z witaminami z grupy B i węglowodanami złożonymi. Spożycie kreatyny zwiększa wydolność fizyczną podczas krótkotrwałych, powtarzających się ćwiczeń o dużej intensywności Arginina i cytrulina są aminokwasami spełniającymi w organizmie wiele funkcji biochemicznych, m.in. są prekursorami wydzielania tlenku azotu (NO). Jedną z ról, jaką pełni NO w organizmie, jest uczestniczenie w rozszerzaniu naczyń krwionośnych. Glutamina pełni przede wszystkim rolę ‘źródła azotu’ dla procesów biochemicznych zachodzących w organizmie. Witaminy z grupy B przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
SKŁAD: Maltodekstryna, glukoza, jabłczan L-cytruliny, L-arginina, Beta-ketoglutaran L-argininy, pyroglutaminian L-argininy, monohydrat kreatyny, jabłczan kreatyny, chlorowodorek estru etylowego kreatyny, L-glutamina, N-acetylo-L-glutamina, Beta-ketoglutaran L-glutaminy, glicyna, L-tyrozyna, tauryna, substancja przeciwzbrylająca E551, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromaty, substancje słodzące: E951 i E950, kofeina, inozytol, chlorek potasu, fosforan wapnia, węglan magnezu, witamina B1 (monoazotan tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), niacyna (kwas nikotynowy), kwas pantotenowy (pantotenian wapnia), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), biotyna (D-biotyna), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy), witamina B12 (cyjanokobalamina), barwniki: E104 (smak cytrynowy i pomarańczowy), E110 (smak grapefruitowy i pomarańczowy), E124 (smak grapefruitowy).
SPOSÓB UŻYCIA: Porcje 50 g (2 miarki) rozpuścić w 200 ml wody. Stosować 1-2 razy dziennie najlepiej przed treningiem.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.