Acorsa Oliwki zielone drylowane w zalewie 230 g
Waga netto po odsączeniu: 105 g.
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Oliwki są bardzo ważnym składnikiem kuchni śródziemnomorskiej i bałkańskiej. Zielone oliwki są doskonałą propozycją szybkiej przekąski. Świetnie komponują się z białymi serami, mięsem i warzywami. Można wykorzystać je jako składnik sałatek, pizzy oraz potraw z makaronem.
Składniki:
woda, oliwki, sól, środki konserwujące: kwas cytrynowy i kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 607 kJ/148 kcal, tłuszcze: 15,2 g, w tym kwasy nasycone: 2 g, węglowodany: 0 g, w tym cukry: 0 g, białko: 0,9 g, sól: 3,8 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Uwagi:
oliwki zostały drylowane w sposób mechaniczny i mogą zawierać pestki lub ich fragmenty.
Kraj pochodzenia:
Hiszpania
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Decor Lux Małgorzata Gut Janusz Bakalus Sp.j., ul. Cegielniana 12a, 30-404 Kraków