ORGANICZNE JAGODY ACAI - OWOCE LIOFILIZOWANE
Masa netto: 150 gram
-- Długi termin przydatności do spożycie --
- Wysoka Jakość z Brazylii -
Składniki:
sproszkowane liofilizowane owoce acai
Acai – organiczne sproszkowane liofilizowane owoce*(Euterpe oleracea)
Opakowanie zawiera: 150 g
Wartość odżywcza w 100 g produktuIlość%RWS**Wartość energetyczna 1830 kJ/437 kcalBiałko7,8 g-Węglowodany67,6 g-Cukier6,4 g-Błonnik31,3 g-Tłuszcz15,0 g-Tłuszcz nasycony7,9 gPozostałeSód82,5 mg-Witamina A3 280,0 mcg410%Witamina C52,5 mg66%Wapń309,5 mg39%Żelazo5,0 mg36%Potas1 070,0 mg54%
* konfekcjonowane z organicznego surowca
** referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Acai rośnie na palmach, które osiągają nawet 25 metrów.
Pochodzi z terenów tropikalnych Ameryki Południowej. Drzewa rosną
wzdłuż głównych rzek w północnej Brazylii, zwłaszcza na nizinnych
terenach zalewowych.
Dojrzałe owoce acai mają ciemny purpurowy kolor. Z wyglądu podobne
do winogron – zawierają jedną pestkę (7-10 mm średnicy) i bardzo
niewiele miąższu.
Drzewo rodzi je dwa razy do roku w kilku lub kilkunastu gronach, zawierających
od 500 do 900 jagód. Miąższ wykorzystywany jest w tradycyjnej kuchni
brazylijskiej. W Amazonii jest podstawą diety mieszkańców dżungli,
stanowiąc do 42% ogółu pożywienia.
Stosowanie:
Açai dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać
według uznania np. z jogurtem albo szejkiem mleczno-owocowym.
Łatwo rozpuszcza się w płynach
Zalecana porcja dzienna:
3-4 łyżeczki dziennie
Zawartość opakowania:
150 gram
Certyfikaty:
Bez GMO, Food grade, USDA, Certyfikat koszerności
Kraj pochodzenia:
Brazylia
Dystrybutor:
Kenay Sp. J.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, w sposób
niedostępny dla małych dzieci.