Z okazji 10-lecia działalności poznańskiej restauracji A Nóż Widelec, jej właściciel, a zarazem szef kuchni Michał Kuter wydał jubileuszową książkę kucharską.
Szef kuchni dzieli się z czytelnikami ponad 50 przepisami na potrawy serwowane w restauracji A Nóż Widelec. To rzadkość, by ktoś z taką otwartością dzielił się tajnikami swojego kulinarnego sukcesu. Większość przedstawionych dań to nieskomplikowane przepisy inspirowane kuchnią polską. Dania zostały zaprezentowane sezonowo, zgodnie z kolejnością następujących po sobie pór roku.
Oprócz receptur znajdziemy tu opis podstawowych technik gotowania, przemyślenia na temat kuchni, trochę opowieści na temat historii lokalu i porady dotyczące zarządzania restauracją. Autorem doskonałych, klimatycznych zdjęć potraw jest Bartosz Dziamski, poznański fotograf i operator filmowy.
Wymiary: 26,5 x 30 x 2,5 cm
313 stron