Kostki bulionowe wołowe Knorr
KRÓTKA DATA - Najlepiej spożyć przed 02.2024
SKŁADNIKI
woda
sól
tłuszcz wołowy (5,2 %)
cukier
aromaty (w tym MLEKO)
ekstrakt drożdżowy
suszony wywar z kości wołowych (1,9 %)
marchew* (1,3 %)
substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego
syrop karmelowy
maltodekstryra
mięso wołowe (0,1 %)
olej słonecznikowy
por*
natka pietruszki*
*Uprawiane w sposób zrównoważony
Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego bulionu 100 ml, Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego bulionu 1 porcji**, %* w porcji**
- Energia, 21 kJ / 5 kcal, 52 kJ / 13 kcal, <1 %
- Tłuszcz, <0,5 g, 0,8 g, 1 %
- w tym kwasy nasycone, 0,2 g, 0,4 g, 2 %
- Węglowodany, <0,5 g, 0,7 g, <1 %
- w tym cukry, <0,5 g, 0,5 g, <1 %
- Błonnik, <0,5 g, <0,5 g,
- Białko, <0,5 g, 0,5 g, 1 %
- Sól, 1,2 g, 3,0 g, 50 %