4 mc KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA Z WITAMINĄ B1 BIO 250 g - ALCE NERO
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO: jest
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- Kraj Producenta: Włochy
- Producent - nazwa i adres: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
- DLA NIEMOWLĄT: DLA NIEMOWLĄT
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, witamina B1 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Od 4 miesiąca życia po konsultacji z lekarzem pediatrą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę lub mleko. Na każde 50 ml płynu wsypać 1 łyżkę (5 g) kaszki, mieszać do uzyskania porządanej konsystencji, ostudzić do temperatury odpowiedniej do jedzenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:
1614 kJ / 380 kcal;
Tłuszcz: 1,0 g; w tym
kwasy tłuszczowe
nasycone: 0g;
Węglowodany: 85,0 g;
w tym cukry: 0,3 g;
Białko: 7,9 g;
Sól: 0,09 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.