. TERMOMETR DO BBQ WĘDZARNI GRILLA GRILA +250°C
Każdy, kto choć jeden raz grillował lub wędził doskonale wie, że bardzo ważnym punktem tej czynności jest kontrolowanie temperatury. Za niska temperatura sprawi, że wyroby będą surowe – zbyt wysoka natomiast może spowodować przypalenie przygotowywanych potraw. Mierzenie temperatury „na oko” jest dość trudne, dlatego każdy, kto chce mieć pełną kontrolę nad procesem wędzenia czy grillowania powinien zaopatrzyć się w specjalny termometr do grilla/wędzarni.
Termometr analogowy z sondą będzie idealny do mieszenia temperatury wewnątrz grilla i wędzarni. Może być stosowany zarówno w domach prywatnych, jak również z powodzeniem sprawdzi się w lokalach i punktach gastronomicznych.
Specyfikacja przedmiotu
- zakres temperatur: od 0°C do + 250°C
- tolerancja błędu: do ok +/- 1°C
- wymiary (wys/szer): 5x7,5cm
- waga: 40g
TERMOMETR DO GRILLA I WĘDZARNI
SOLIDNY – wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest żaroodporna.
DOKŁADNY – tolerancja błędu wynosi ok. +/- 1°C, co jest gwarancją pełnej kontroli nad temperaturą wewnątrz grilla/wędzarni.
DUŻA TARCZA – można bez problemu odczytać wskazywaną wartość temperatury, nawet jeśli urządzenie mocno dymi.
DUŻY ZAKRES TEMPERATUR – termometr działa w zakresie temperatur od 0°C do + 300°C, co pozwala na perfekcyjną kontrolę zarówno przy wędzeniu, jak i przy grillowaniu.
SPECYFIKACJA – zakres temperatur: od 0°C do + 250°C, tolerancja błędu: do ok +/- 1°C, wymiary (wys/szer): 5/7,5 cm, waga: 40 g.
Termometr analogowy z sondą wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest wyjątkowo solidna i wytrzymała na wysokie temperatury. Termometr do wędzarni/grilla będzie przydatny zarówno do mierzenia temperatury metodą bezpośrednią, jak i pośrednią.
Tarcza termometru do wędzarni ma średnicę 5 cm, dzięki czemu odczyt jest łatwy, również przy dymie wydostającym się z grilla lub wędzarni. Tarcza termometru do grilla/ wędzarni posiada ponadto doskonale oznaczone zakresy temperatur – na niebiesko pokazywane są temperatury w zakresie 0-85 stopni, na czerwono temperatury w zakresie 85-182,5 stopnia, a na biało w zakresie od 182,5 do 250 stopni.
Czujka termiczna w termometrze analogowym z sondą umiejscowiona jest w obszarze pomiędzy 1,3 cm a 5 cm licząc od początku szpikulca.
Termometr do wędzarni wyróżnia duża dokładność pomiaru temperatury. Tolerancja błędu w termometrze do wędzarni wynosi do +/- 1°C, co jest wartością wystarczającą przy mierzeniu temperatury podczas wędzenia i grillowania oraz pozwala na pełną kontrolę nad urządzeniem i tym samym na perfekcyjne przygotowanie potraw.