Odwiedź sklep https://tutucafe.pl/sklep/ i do swojego zamówienia otrzymasz bezpłatne próbki wyjątkowych chińskich herbat.
20 gramowe listki Da Hong Pao prasowane jesienią 2015 roku . Gąsienice na liściu symbolizują „organiczność” produktu nie traktowanego środkami owadobójczymi. Zapach suchej herbaty jest powściągliwy, drzewny i chlebowy. Napar w kolorze orzecha laskowego. Bukiet gotowej herbaty jest ciepły, chlebowy, z nutami dobrego koniaku, żywic drzewnych, suchych jagód i opadniętych jesiennych liści. Smak jest mocny, soczysty, głęboki, z goryczką jeśli parzyć zbyt długo. Aromat naparu jest powściągliwy, złożony, z nutami południowych kwiatów i ogrzanym słońcem kamieniem. Przyjemny, miękki posmak. Parzyć wrzącą wodą 95-100 ° C . 6-7 gr. herbaty na 100 ml. Pierwsze parzenie około 20 sekund, następnie należy stopniowo zwiększać ekspozycję. Wytrzymuje 7-8 naparów. Dla całego 20-gramowego liścia optymalnym naczyniem będzie czajnik o pojemności 250-300 ml na około 5-7 osób. Dobry wybór na codzienną herbatę podczas zimniejszych dni. Tonizuje i ogrzewa, łagodzi napięcie emocjonalne i uspokaja.
Parzyć wrzącą wodą 95-100 ° C . 6-7 gr. herbaty na 100 ml. Pierwsze parzenie około 20 sekund, następnie należy stopniowo zwiększać ekspozycję. Wytrzymuje 7-8 naparów. Dla całego 20-gramowego liścia optymalnym naczyniem będzie czajnik o pojemności 250-300 ml na około 5-7 osób. Dobry wybór na codzienną herbatę podczas zimniejszych dni. Tonizuje i ogrzewa, łagodzi napięcie emocjonalne i uspokaja.