Nie masz pomysłu jak udekorować tort??
Wybierz opłatek z naszej oferty
Postacie Wydrukowane na papierze cukrowym do samodzielnego wycięcia z motywem piłki nożnej
zalety
-Bardzo łatwy w użyciu
-100% jadalny
-niepowtarzalny wygląd
Opis Produktu
Postacie z masy cukrowej 2d z motywem morskim
- Postacie drukowane są przy użyciu jadalnego atramentu na opłatku cukrowym. Tusze jadalne nie wpływają na smak tortu.
- postacie wykonujemy z opłatka cukrowego wysokiej jakości, zapewnia to super kolory oraz jest odpornych na pękanie i rozrywanie co ma miejsce przy użyciu słabej jakości jakości opłatka cukrowego
Rozmiary:
POSTACIE 5X10CM I 7X10CM
PUCHAR 4X7CM
PIŁKA+BUTY 7X6CM
PIŁKA W SIATCE 7X9CM
PIŁKI 1*3X3CM,3*4X4CM,5X5CM
PLANSZA IMIE + WIEK 10X6CM
Skład masy cukrowej: skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, środek żelujący: żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, barwnik spożywczy: , aromat: wanilina, środek konserwujący: E202, regulator kwasowości: E330..
Tusze jadalne- E151, *E110, *E104, E133, *E122, *E102, *E124 -
W skład zestawu wchodzi:
- 11 Elementów morskich do samodzielnego wycięcia z masy cukrowej
Jeśli chcesz uzyskać figurkę 2D przy użyciu wydruku cukrowego to:
- Wycinasz grafikę z arkusza( najlepiej skalpelem- spokojnie nie przetniesz folii)
- Rozwałkowujesz masę na ok 5 do 8 mm
- Przesmarowujesz delikatnie rozwałkowaną masę woda lub klejem spożywczym
- Odklejasz wcześniej odcięty wydruk od folii
- Delikatnie przyklejasz do masy dociskając aby usunąć ewentualne pęcherzyki powietrza
- Obcinasz zgrubnie z marginesem ok 1 cm masę cukrowa.
- Zostawiasz na godzinę do wstępnego obeschnięcia
- Obcinasz po obwodzie wydruku uzyskując efekt „naklejki”
- Jeśli figurka ma być całkiem sztywna zostawiasz na noc
- Nakładasz dekoracje na tort
Jedyne na co musisz uważać to rodzaj kremu, którym obłożysz tort. Pamiętaj, że masa cukrowa doskonale sprawdza się na ganache czy kremach maślanych, jednak śmietana lub galaretka może ją rozpuścić.