Przedmiotem sprzedaży jest pudełko 10 szt. produktu:
10x FRUPP Owoce Liofilizowane Mango 15g
Liofilizacja to metoda suszenia w ujemnych temperaturach, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Do wyprodukowania 100g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
Składniki: liofilizowane mango w kostce.
Producent: Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1659 kJ / 396 kcal
- Tłuszcz: 2,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 83 g
- w tym cukry: 83 g
- Błonnik: 9,7 g
- Białko: 5 g
- Sól: 0,15 g