Sos rybny premium MEGACHEF 200ml
Typ produktu bez konserwantów, gluten free
Sos, którego dzięki charakterystycznemu zapachowi nie sposób pomylić z czymkolwiek innym. Jest to jeden z podstawowych dodatków używanych w kuchni tajskiej i wietnamskiej a także w Kambodży i na Filipinach. Służy jako podstawa do zup, sałatek, dip do mięs czy sajgonek, curry i niezliczonej ilości innych potraw. Ten bursztynowy płyn otrzymywany jest w procesie fermentacji ryb (głównie sardeli) z solą.
Nie zawiera glutenu, barwników, MSG czy konserwantów. Naturalnie warzony min. 2 lata.
Megachef to firma stworzona przez syna właściciela firmy Squid – jednego z największych producentów sosu rybnego na świecie. Z założenia Megachef produkuje sos rybny najwyższej jakości – łączy nowoczesność z tradycją (rodzina Nithipitikarn zajmuje się tym biznesem blisko od 200 lat).
Sosy rybne Megachef są używane min. w restauracji Kin Khao (mogąca pochwalić się gwiazdką Michelin) czy przez Andego Rickera (właściciel restauracji Pok Pok i autor fantastycznej książki o kuchni tajskiej). Wersja premium jest odrobinę bardziej słodka od wersji wersji klasycznej, z założenia ma bardziej pasować do kuchni Wietnamskiej.