Zakwaska do Jogurtu TYP GRECKI 2 Sztuki 1 g (2 x 0,5 g) - VIVO COLD
VIVO
Kod kreskowy: 4820148056785
Data min. trwałości:2022/06/01
Zawartość netto:0,001
Cena kat. za 1kg :15990.00 zł
ZAKWASKA DO JOGURTU TYP GRECKI
Liofilizowane żywe kultury bakterii do przygotowania w warunkach domowych jogurtu probiotycznego.
Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 l mleka.
Gęsty bez zbędnych dodatków.
Masa netto: 1 g
Masa netto 1 fiolki = 0,5 g
Ilość fiolek w opakowaniu: 2
Składniki: maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Ilość żywych kultury bakterii w 1 g produktu - nie mniej niż 1x109 CFU.
Sposób przygotowania: 1-3 l mleka zagotuj i ostudź do temp. +40...+43 ºC. Dodaj zawartość fiolki i wymieszaj. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 godzin. Uzyskany jogurt schłodź w lodówce Wyłóż durszlak lub sito tetrą i wlej jogurt. Odczekaj 1-4 godziny, aż odcedzi się serwatka. Otrzymasz jogurt typu greckiego. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. +2 do +8 ºC przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temp. do +30 ºC do 10 dni.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji (bez odcedzania serwatki) na bazie mleka 2% tłuszczu:
Wartość energetyczna: 242 kJ/ 58 kcal
Tłuszcz: 2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 5,9 g
- w tym cukry: 5,6 g
Białko: 4 g
Sól: 0,13 g
Produkt należy przechowywać w określonych warunkach. Po otrzymaniu przesyłki proszę niezwłocznie umieścić produkt w temperaturze wskazanej przez producenta.
Producent:
OOO VIVO-AKTIV
ul. Moskalenko 19a, Browary
Ukraina
Kod produktu w sklepie: 0000033642