Pasta wasabi to ostry chrzan japoński o zielonym kolorze. Niezbędny do przygotowania sushi oraz sosów do namaczania. Należy uważać w stosowaniu, ponieważ jest kilkakrotnie ostrzejszy od europejskiego chrzanu.
Wasabi, zwane także chrzanem japońskim to nieodłączny składnik sushi. Jego intensywnie ostry smak nadaje się również do innych dań, niekoniecznie azjatyckich.
Składniki: Chrzan wasabi w proszku, gorczyca w proszku, skrobia kukurydziana, substancaja słodząca : E420: barwnik: E102, E133
Przepisy i zastosowanie: Podawane osobna, jak i do sushi
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1505kcal
Białko: 5,2 g
Węglowodany: 60 g
Tłuszcz: 11 g
w tym tłuszczowe nasycone: 0 g
Sód: 2200 mg