TRAN Z REKINA
O SMAKU MALINOWYM
UNIKALNA TECHNOLOGIA WYTWARZANIA – EMULOIL®
EmulOil® to innowacyjna forma emulsji, łatwo przyswajalna przez organizm w szybkim procesie trawienia.
Substancje aktywne w postaci emulsyjnej charakteryzują się wysoką biodostępnością.
Rekin to ryba odporna na wszelkie choroby, długowieczna, bardzo szybko regenerująca swe siły. Tran z wątroby rekina od wieków znany medycynie ludowej, szczególnie krajów skandynawskich, doceniany jest także w XXI wieku ze względu na swe szczególne właściwości. Sekret tkwi w substancjach zawartych w wątrobie rekina grenlandzkiego. Są to m.in. alkiloglicerole, skwalen. Czy wiesz, że alkiloglicerole zawarte w oleju z wątroby rekina to eterowe lipidy o dużej aktywności biochemicznej? Występują w niewielkiej ilości w mleku człowieka oraz w układzie krwiotwórczym człowieka. W oleju rekinów, zależnie od gatunku, występuje minimum 20% alkilogliceroli. Są łatwo wchłaniane z przewodu pokarmowego.
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia:
Dzieci powyżej 3 lat i osoby dorosłe: 2 łyżeczki dziennie (10 ml).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne.
Niewskazane dla: osób uczulonych na jakikolwiek składnik preparatu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią:
– należy skonsultować się z lekarzem.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
SKŁADNIKI W MAKSYMALNEJ PORCJI DZIENNEJ 5 ML / 10 ML: SKŁADNIK PORCJA 5 ML PORCJA 10 ML *% RWS – Referencyjne Wartości Spożycia olej z wątroby rekina grenlandzkiego
w tym alkiloglicerole
1011 mg
202 mg
2022 mg
404 mg
Cynk 1,5 mg (15% RWS*) 3 mg (30% RWS*) Selen 8,2 µg (15% RWS*) 16,4 µg (30% RWS*) Skwalen 20 mg 40 mg
ZALETY PRODUKTU
Pyszny tran o aksamitnej konsystencji bez posmaku oleju rybiego!
Bogaty skład dla wspomagania naturalnej odporności.
Już powyżej trzeciego roku życia!
Bez dodatku cukrów.
Produkt bezglutenowy.
Zawiera substancję słodzącą – glikozydy stewiolowe.
Glikozydy stewiolowe, uzyskane z liści rośliny Stevia rebaudiana, są naturalną substancją słodzącą, bezkaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, bezpieczną dla diabetyków.
Certyfikowany olej rybi zawarty w produkcie jest wytwarzany w Islandii
z poszanowaniem środowiska naturalnego.
Jest badany na obecność metali ciężkich, dioksyn oraz innych zanieczyszczeń.