Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 78,69 zł
- Enzymy w technologii spożywczej
- 87,68 zł z dostawą
- 91,90 zł
- TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA sggw
- 101,89 zł z dostawą
- 40,00 zł
- Technologia gastronomiczna
- 50,95 zł z dostawą
Technologia mleka spożywczego (4265211921)
Opis
Technologia mleka spożywczego
Spis treści
Rodzaje mleka spożywczego 1. Definicja mleka spożywczego 2. Mleko surowe 3. Mleko pasteryzowane 4. Mleko sterylizowane Technologia produkcji mleka spożywczego pasteryzowanego 1. Odbiór i klasyfikacja surowca 2. Schładzanie i magazynowanie wstępne 3. Oczyszczanie 4. Homogenizacja 5. Normalizacja 6. Pasteryzacja, Mikroflora mleka pasteryzowanego Wpływ pasteryzacji na mikroflorę mleka Systemy pasteryzacji Wpływ pasteryzacji na enzymy i substancje hamujące Wpływ pasteryzacji na witaminy Wpływ pasteryzacji na białka, układ soli mineralnych i kwasowość mleka Wpływ pasteryzacji na zdolność podstojową mleka Zalecany sposób pasteryzacji mleka spożywczego 7. Chłodzenie i przechowywanie przed rozlewem 8. Rozlew 9. Znakowanie 10. Przechowywanie Technologia produkcji mleka sterylizowanego 1. Sterylizacja mleka w hermetycznych opakowaniach 2. Sterylizacja mleka w przepływie i aseptyczny rozlew Urządzenia do sterylizacji mleka w przepływie Urządzenia do sterylnego pakowania mleka Trwałość mleka produkowanego systemem UHT oraz jego cechy organoleptyczne i wartość odżywcza Sterylizacja mleka systemem dwustopniowym IV. Higiena produkcji mleka spożywczego 1. Środki myjące i dezynfekcyjne 2. Mycie i dezynfekcja maszyn, urządzeń i sprzętu mleczarskiego Ogólne zasady mycia i dezynfekcji Sposoby przeprowadzania mycia i dezynfekcji Mycie ręczne Mycie mechaniczne Mycie automatyczne w obiegu zamkniętym 3. Higiena osobista pracowników 4. Higiena pomieszczeń produkcyjnych i magazynowych oraz otoczenia zakładu V. Kontrola techniczna procesu produkcyjnego 1. Badanie surowca Badanie cech mleka będących kryteriami przyjęcia Badanie cech mleka kwalifikujących go do odpowiedniej klasy jakościowej 2. Kontrola głównych czynności technologicznych 3. Badanie i ocena gotowego produktu |
|
Masz jakieś pytania? Pisz, dzwoń - Biuro@irdpoland.pl | tel. 696 653 888 |
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.