Moringa proszek
Suplement diety w formie proszku
Składniki
Moringa w proszku (Moringa oleifera)
Zalecana dzienna porcja
4 – 6 gramów
Sposób użycia
Zaleca stosować się 2 x dziennie 2-3 gramów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Dodatkowe informacje
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Przeciwwskazania
Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie zaleca się stosowania u kobiet w ciąży.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
W 100 g W porcji 4 g (%RWS*) W porcji 6 g (%RWS*)
Wartość energetyczna 1273 kJ / 304 kcal 51 kJ / 12 kcal (0,6%) 76 kJ / 18 kcal (0,9%)
Tłuszcz 2,5 g 0,1 g (0,14%) 0,15 g (0,2%)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g (0%) 0 g (0%)
Węglowodany 38,2 g 1,5 g (0,6%) 2,3 g (0,9%)
- w tym cukry 0 g 0 g (0%) 0 g (0%)
Błonnik 20,6 g 0,8 g (-) 1,2 g (-)
Białko 28 g 1,1 g (2,2%) 1,7 g (3,4%)
Sól** 0 g 0 g (0%) 0 g (0%)
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.