Szynkowar Termometr Worki Zestaw przyprawy
Zestaw Szynkowar, termometr i worki
SZYNKOWAR specjalne naczynie do przygotowywania soczystych mięs obiadowych oraz różnego typu zdrowych (pozbawionych dodatków chemicznych) wędlin. Jednorazowo można w nim przygotować do 1,5KG mięsnego przysmaku. Mogą to być klasyczne szynki (peklowane i niepeklowane), rolady, mielonki, wyroby mięsne z warzywami, suszonymi owocami, grzybami itp.
Umyte, oddzielone od kości mięso, przyprawione ziołami i wybranymi dodatkami smakowymi umieszcza się w SZYNKOWARZE, naczynie zamyka i umieszcza się w drugim garnku z wodą. Całość ogrzewa się w delikatnie wrzącej łaźni wodnej w ciągu 1-2,5 godz.. Tak ogrzewane mięso nie ma kontaktu z wodą, zachowuje wszelkie walory smakowe i odżywcze, jest kruche i soczyste. Nawet wołowina przygotowana w szybkowarze staje się krucha i bardziej delikatna.
Główne walory szynkowara to:
- prosta obsługa, łatwość przygotowania potrawy,
- zachowanie wartości odżywczych i smakowych mięsa, traconych podczas tradycyjnego gotowania i smażenia,
- temperatura ogrzewanego mięsa może być na bieżąco kontrolowana na zamontowanym termometrze,
- szynkowar wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, a wymiary urządzenia pozwalają przygotować danie mięsne czy wędlinę w ilości wystarczającej dla 1- 2 osób na 1-2 dni.
Stosując SZYNKOWAR możemy mieć satysfakcję nie tylko przygotowania smacznego wyrobu, ale również możemy być pewni, że to co jemy jest zdrowe, pozbawione dodatków chemicznych, obecnych w większości mięsnych produktów handlowych. Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem.
Wykonany ze stali nierdzewnej !!! Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Do szynkowara można dopasować termometr o symbolach 100600, 185609, 100100, 100200, 100400.
Wymiary szynkowaru:
- Szerokość produktu: 10cm
- Głębokość produktu: 10cm
- Wysokość produktu: 17cm
Termometr do pieczenia 100600
Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny.
Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca.
Dane techniczne:
- zakres temperatur: od 0°C do 120°C
- dokładność pomiaru: +/-2°C
Wymiary:
- Szerokość produktu: 5,4cm
- Głębokość produktu: 5,4cm
- Wysokość produktu: 14,5cm
Woreczki foliowe do szynkowara 20 sztuk
Idealnie dopasowane do szynkowaru BIOWIN 313015
Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego.
Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm.
Receptura Babci Leokadii - tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa.
Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny.
Skład:
kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Masa netto: 35 g na 10 kg mięsa. Nie zawiera konserwantów i glutamininu sodu.
Sekret Dziadka Feliksa - wzbogacona mieszanka przypraw do peklowania mięsa 35g - na 10kg miesa.
Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny.
Skład:
kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu.