Szpatułka do wybierania ciasta kremu i masy 35 cm
Produkt czeski
Gumowa szpatułka do wybierania kremu i ciasta
Szpatułka do wybierania kremu to praktyczny przyrząd, który powinien znaleźć się w każdej cukierni. Posiada bardzo dużą gumową końcówkę, która dopasowuje się do każdej powierzchni używanego naczynia. Dzięki niej ograniczysz straty wybieranego z misy ciasta praktycznie do zera. Sprawdzi się zarówno przy wybieraniu utartego ciasta z misy, jak i przy rozprowadzaniu i wyrównywaniu kremu na tortach lub innych wypiekach. Drewniana rączka pozwala mocno i pewnie trzymać łopatkę w dłoni i nie wygina się tak jak silikonowe odpowiedniki.
Szpatułka jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia i neutralna dla żywności. Jej gumowa końcówka jest elastyczna i spłaszczona na zaokrąglonym brzegu. Taki kształt pozwala na bardzo dokładne zbieranie różnego rodzaju kremów i mas jak również do rysowania różnych wzorów na lukrowych powierzchniach.
Przeznaczenie i zastosowanie szpatułki:
- wybieranie mas z makutry lub mis;
- rozprowadzanie i wyrównywanie kremów;
- dekorowanie deserów;
- nakładanie ciasta lub masy budyniowej do foremek;
- ulubione narzędzie pracy cukierników oraz domowych pasjonatów słodkich wypieków.
- MATERIAŁ: DREWNO + GUMA
- DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA: 35 cm
Gumowa łopatka do wybierania ciasta. Szpatułka do rozprowadzania i wyrównywania kremu.