Przędza wędliniarska 100 g
✔ Opis produktu
Sznurek (przędza wędliniarska) służy do ręcznego bądź maszynowego sznurowania szynek, baleronów, polędwic oraz innych wyrobów wędliniarskich. Stosuje się go w celu połączenia ze sobą rożnych kawałków mięsa i nadaniu im odpowiedniego kształtu oraz umożliwieniu im zawieszenia w wędzarni lub w piecu. Wszystkie sznurki wykonane są z przędzy bawełnianej, która jest dopuszczona do kontaktu z żywnością.
✔ Skład
Przędza wędliniarska
✔ Masa netto
100 g
✔ Grubość
2 mm
✔ Stosowanie
Sznurka wędliniarskiego można użyć do gotowania, pieczenia, wędzenia, peklowania czy ręcznego wiązania mięs. Przędza zachowuje swoje właściwości nawet do 300 stopni Celsjusza.
✔ Szczegóły
- Poliestrowy rdzeń
- Duża wytrzymałość
- Dopuszczony do kontaktu z żywnością