Świąteczny piernik z bakaliami bezglutenowy 225g
Bezgluten
Aromatyczne ciasto piernikowe na bazie naturalnego miodu i syropu ryżowego, bez dodatku syropu glukozowego z udziałem marmolady wieloowocowej oraz dużą ilością rodzynek, apetycznej skórki pomarańczowej i cytrynowej kandyzowanej.
Składniki
masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), mąka ryżowa, cukier, skrobia kukurydziana, syrop ryżowy, orzechy arachidowe, kakao, rodzynki 2,2 % (rodzynki, olej roślinny (słonecznikowy) substancja konserwująca: dwutlenek siarki); skórka cytrynowa 1,9 % (cukier, skórka cytrynowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; naturalny aromat cytrynowy z innymi naturalnymi aromatami); skórka pomarańczowa 1,9 % (skórka pomarańczowa min. 80 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; stabilizator: sorbitole; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat pomarańczowy); przyprawa korzenna 1,7 %, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje spulchniające: wodorowęglany sodu, difosforany.
Sposób przechowywania
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych Wartość energetyczna w 100g produktu: 437 kcal / 1 825 kJ Tłuszcz, w tym: 24 g - kwasy nasycone 3,5 g Węglowodany, w tym: 48 g - cukry 22 g Błonnik 2,4g Białko 6 g Sól 0,26 g Informacja o alergenach
Produkt może zawierać: soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Kraj produkcji
Polska