Śruta sojowa BEZ GMO
Jest obecnie najbardziej wartościowym, popularnym komponentem pasz dla zwierząt hodowlanych różnych gatunków. Główny składnik w żywieniu zwierząt wysokoprodukcyjnych. Śruta sojowa jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Powastaje w wyniku ekstrakcji tłuszczu z nasion soi. Zawiera aminokwasy egzogenne, takie jak lizyna i tryptofan, które korzystnie wpływają na wzrost, produkcję i rozwój zwierząt. Lecytyna zawarta w produktach sojowych wspomaga przyswajalność witamin, wzmacnia układ krwionośny, wpływa na metabolizm tłuszczów.
Śrutę sojową można stosować jako dodatek do pasz objętościowych w żywieniu zwierząt. Poekstrakcyjną śrutę sojową można mieszać razem z śrutą zbożową z dodatkiem odpowiednich składników
mineralno – witaminowych. Śruta sojowa zawiera wysokiej jakości białko, które nadaje się do żywienia nawet bardzo młodych zwierząt.