Ekologiczna spirulina jest rodzajem zielononiebieskiej algi o kształcie spirali. Słodkowodna alga dostępna w sproszkowanej formie pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jest źródłem błonnika, wykazuje się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka; zawiera naturalny barwnik - chlorofil. Zalecane dzienne spożycie to ok. 5g. Można komponować z szejkami, jogurtem bądź z samą wodą; nadaje się także do tworzenia deserów.
składniki - spirulina w proszku (glony)* 100%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 1466kJ/347 kcal
- tłuszcz - 5,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1g)
- węglowodany - 11g (w tym cukry - 3,0g)
- błonnik - 5,1g
- białko - 60g
- sól - 1,8g
kraj pochodzenia - Chiny