Spirulina może stanowić zrównoważone źródło białka oraz alternatywę dla mięsa? Jadalna Alga zawiera 4 razy więcej białka niż porcja mięsa o tej samej gramaturze. Spirulina, zawiera ponad 60% białka, to znaczy więcej niż jakakolwiek inna naturalny produkt żywnościowy.
Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.
SKŁADNIKI:
100% ekologiczna spirulina (Arthrospira Platenis).
Produkt zawiera naturalnie występujące siarczany.
- Składniki: Spirulina z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego (Arthrospira Platenis)
- 1 tabletka: 500 mg
- 6 tabletek: 3000 mg
SPOSÓB UŻYCIA:
Do sześciu (6) tabletek dziennie popijając wodą. Spożywać najlepiej 30 min. przed posiłkiem.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować w trakcie ciąży oraz w okresie karmienia piersią. Stosowanie przez osoby przyjmujące leki tylko po konsultacji z lekarzem lub specjalistą.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać z dala od światła w temperaturze poniżej 30 °C.