KIKKOMAN - sos sojowy Less Salt 1L
Chcesz używać mniej soli? Jeśli tak, mamy coś dla Ciebie - nasz naturalnie warzony sos sojowy w wariancie o obniżonej zawartości soli to z pewnością trafiony wybór! W specjalnym procesie z sosu usuwana jest prawie połowa zawartej w nim soli. Jest to więc optymalne rozwiązanie dla każdego, kto przykłada znaczenie do diety ubogiej w sól.
Naturalnie warzony sos sojowy o 43% niższej zawartości soli w niczym nie ustępuje oryginałowi: oczywiście w dalszym ciągu wyczuwalna jest jedyna w swoim rodzaju pełnia aromatu. Dzięki temu, ze względu na swój uniwersalizm, sos ten sprawdza się równie dobrze jak nasz klasyk.
Przyprawę najlepiej dodawać pod koniec przygotowywania do sosów, zup, potraw warzywnych lub dań przyrządzanych na patelni, nadając im w ten sposób „ostatni szlif”.
Uwagi: Sosy sojowe posiadają ogromną liczbę przeciwutleniaczy, dlatego uchodzą za zdrową przyprawę. Jednak należy zwrócić uwagę, że osoby, które cierpią na powtarzające się infekcje drożdżowe, wrażliwe na sól (wysoko-ciśnieniowcy), powinni spożywać je w umiarkowanych ilościach.
Skład: Woda, soja, pszenica, sól (8,1%), ocet spirytusowy, etanol, cukier.
Informacje o alergenach: Soja, pszenica.
Wartość odżywcza w 100g:
energia: 450kJ/107kcal
tłuszcz: 0,0g (w tym kwasy nasycone: 0,0g)
węglowodany: 6,9g (w tym cukry 3,9g)
białko: 9,7g
sól: 9,1g.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.