Sos pieczeniowy brązowy bezglutenowy BIO 30g
0
Wegański sos pieczeniowy brązowy, łatwy w przygotowaniu, bezglutenowy, a składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Sposób przygotowania: zawartość torebki rozmierzać w 250ml zimnej wody, następnie gotować na małym ogniu 1 min. mieszając od czasu do czasu. Można wzbogacić sos dodając do niego odrobinę czerwonego wina i łyżkę śmietanki roślinnej albo margaryny.
Składniki:skrobia kukurydziana*, cukier trzcinowy*, sól himalajska z Pakistanu, pełnoziarnista mąka gryczana*, kakao*, pomidory*, białko sojowe*, Instant karmel* (karmelowy syrop cukrowy*, maltodekstryna*), czerwona papryka*, marchew*, chili*, kminek*, tymianek*.
*-składniki BIO
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1315 kJ/309 kcal
Tłuszcz : 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,0 g
Węglowodany : 66 g
w tym cukry : 21 g
Błonnik : 3,5 g
Białko : 4,8 g
Sól : 13,7 g
Sos pieczeniowy brązowy bezgl. BIO 30g BIOVEGAN