Sos BALSAMICZNY WŁOSKI Z MODENY 250ml #balsamico
Ocet balsamiczny to wielki skarb narodowej kuchni włoskiej. Nie bez powodu nazywa się go „czarnym złotem” (oro nero), bowiem oprócz niewątpliwego, bardzo pysznego i wyrafinowanego smaku jest także drogocenny w dosłownym tego słowa znaczeniu. SKŁAD: ocet spirytusowy, ocet winny biały, koncentrat moszczu winogronowego, koncentrat soku malinowego, naturalny aromat, przeciwutleniacz. Aby uzyskać ten cenny ciemnobrązowy i gęsty płyn o unikalnym smaku i aromacie potrzeba sporo czasu i cierpliwości. Leżakowanie octu balsamicznego waha się od 12 do ponad 25 lat. Otrzymuje się go z pozostałości po produkcji wina czyli sfermentowanych winogron i octu winnego.
Proponowany przez nas sos został stworzony na bazie octu balsamicznego (Aceto Balsamico di Modena I.G.P. ) z winogronowym o smaku malin.
KRAJ POCHODZENIA: Włochy
TERMIN PRZYDATNOŚCI: 20/01/2023