Skrobia Ryżowa Bezglutenowa 500g
Wartość odżywcza: dla 100 g produktu
- Wartość energetyczna: 350 kcal
- Tłuszcze: 0,5 g
- Węglowodany: 86,5 g
- Błonnik: 1,2 g
- Białko: 0,5 g
Skrobia i mąka bezglutenowa
Oferujemy duży wybór skrobi i mąk bezglutenowych, które są idealnymi zamiennikami dla mąki pszennej. Można wykorzystać je do pieczenia chlebów i ciast czy do gotowania. Mąka bezglutenowa zawiera białka, błonnik, różne witaminy i minerały, dzięki czemu stanowi wartościowe uzupełnienie codziennej diety. Każdą z mąk cechuje inny smak i właściwości – kokosowa doskonale sprawdzi się do pieczenia ciasteczek, ryżowa będzie odpowiednia do panierek, chleba czy racuchów, z kolei skrobie nadają się do zagęszczania domowego kisielu czy zup.
Mąka bezglutenowa do różnych zastosowań
Zachęcamy do zapoznania się z pełnym opisem każdego z dostępnych produktów, dzięki czemu znajdziecie Państwo najodpowiedniejsze skrobie i mąki do swoich potrzeb zdrowotnych. Warto zwrócić uwagę, że każda mąka bezglutenowa wpływa nie tylko na konsystencję ciasta, ale pozwala również pogłębić smak dania. W zależności od przygotowywanej potrawy, mąki bezglutenowe warto mieszać ze sobą w różnych proporcjach, aby uzyskać jak najbardziej zadowalający efekt.