Ser Kashkaval 400g KARS
Oryginalna nazwa : Kasar Peyniri
Ser Kasar Peyniri, na Bałkanach znany pod nazwą kashkaval, to żółty, półtwardy, dojrzewający ser podpuszczkowy. Nadaje się jako ser do kanapek, dodatek do makaronów, pizzy, zapiekanek, sałatek. Lekko twarda konsystencja sprawia, że nadaje się też do grillowania i tarcia, ale równie dobrze smakuje marynowany w oliwie.
Skład : mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego.
Alergeny : mleko.
Producent : garmo AG
Kraj pochodzenia : Niemcy
DATA WAŻNOŚCI : 03-02-2024
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1341kJ/320kcal
- Węglowodany: 0,50g
- w tym cukry: 0,50g
- Białko: 24,00g
- Tłuszcz: 25,00g
- w tym tłuszcze nasycone: 17,00g
- Sól: 2,50g