Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 146,00 zł
- Cytryniec chiński Owoce Schisandra PREMIUM 500g
- 155,99 zł z dostawą
- 16,95 zł
- Cytryniec chiński suszone owoce 50g Schisandra
- 25,94 zł z dostawą
Opis
CYTRYNIEC CHIŃSKI
Schisandra 500 g
Suszone jagody Schisandra
sprowadzane z Niemiec
Niezwykle ceniona dzięki zdolności do przedłużenia zdrowego i młodego wyglądu.
Chińczycy powiadają, że w ciągu 100 dni stosowania Wu Wei Zi, krew zostaje oczyszczona, powraca młodzieńczy wygląd i ostrość wzroku, a wszystko to dzięki specyficznemu wpływowi Schisandry na detoksyfikację i regenerację wątroby (wg. Chińskiej tradycji wątroba związana jest z procesem starzenia).
Udowodniono że schisandra wzmacnia nerki, wątrobę i oczyszcza krew.
Schisandra jest stosowana m.in. przy astmie, bezsenności, depresji, dla wzmocnienia serca i nerek
Nazwa Wu Wei Zi oznacza "herbatka w 5 smakach". Jagody mają jednocześnie słodki, słony, kwaśny, gorzki i ostry smak
Przepis na leczniczą herbatkę:
Herbata z suszonych jagód posiada wspaniały,
aromatyczny smak, można ją parzyć w termosie;
4 łyżeczki sproszkowanych jagód zalać ( na ok. 15 min) dwoma
szklankami wrzątku lub przygotować wywar wg.
starej Chińskiej metody, czyli 2 do 4 łyżek
stołowych jagód zalać wodą ( 2 szklanki)
i doprowadzić do wrzenia, kontynuować gotowanie na
zmniejszonym ogniu do 12 minut. Jagody można
parzyć kilkakrotnie, dopóki nie stracą koloru i smaku
Termin przydatności: 01/01/2015
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.