PURPLE CORN 100% ORGANIC
Marka: This is BIO®
Postać: proszek
Zawartość opakowania: 150g
Certyfikat eko: TAK
Produkt przebadany laboratoryjnie: TAK
Produkt jest całkowicie wolny od GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów.
Wyprodukowano w Polsce przez: Cap Martin Sp. z o.o.
Nr certyfikatu wytwórcy: PL-EKO-03-003888
Kraj pochodzenia surowca: Peru
Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru.
Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczególnie wysokiemu stężeniu antocyjanów, czyli roślinnych barwników służących roślinom jako ochrona przed wolnymi rodnikami. Fioletowa kukurydza zawiera antyoksydanty oraz kartenoidy.
This is BIO® używa wyłącznie 100% organicznej, surowej, suszonej fioletowej kukurydzy (Zea mays). Nasza fioletowa kukurydza jest hodowana w kontrolowanych ekologicznych warunkach.
Produkt jest całkowicie wolny od GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów.
Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.
Skład:
- mąka z fioletowej kukurydzy (Zea mays)*.
* certyfikowany składnik ekologiczny.
Informacja żywieniowa dla 100 g produktu (wartości uśrednione):
- Wartość energetyczna 364kcal/1524kJ
- Białko 9 g
- Węglowodany 76 g
- Tłuszcz 5 g
- Błonnik 8 g
Kraj pochodzenia surowca:
Peru
Czy wiesz, że…
Antocyjany charakteryzując się silnym działaniem przeciwutleniającym, mają wpływ na ochronę komórek organizmu przed uszkodzeniami DNA? Biorą również udział w syntezie kolagenu, dzięki czemu mają pozytywny wpływ na skórę, włosy i paznokcie oraz kondycję aparatu ruchu. Wspomagają także układ sercowo-naczyniowy obniżając poziom frakcji LDL cholesterolu we krwi.
Sposób użycia:
Produkt należy spożywać jak zwyczajną mąkę kukurydzianą jako dodatek do przygotowania i wzbogacenia w cenne składniki odżywcze wszelkiego rodzaju potraw z użyciem mąki tj. chleby, naleśniki, ciasta, pierogi, makarony, pizza, puddingi i inne.