PULPA POMIDOROWA SOS Z BAZYLIĄ BIO 500 g - ALCE NERO
Wysokiej jakości składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Produkty Alce Nero posiadają certyfikat BIO.
Parametry
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO: jest
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- Kraj Producenta: W¸ochy
- Producent - nazwa i adres: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
SKŁADNIKI
pomidory
pokrojone w kostkę* (95%), koncentrat pomidorowy*, bazylia* (1%), sól
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos z
zagęszczonych pomidorów, z dodatkiem bazylii. Wyśmienicie smakuje z włoskim,
ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych
sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna -139kJ / 33 kcal
Tłuszcz - 0,6
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany -
4,4 g
w tym cukry - 4,0 g
Błonnik - 1,3 g
Białko - 2,5
g
Sól - 0,5 g
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
3-4 dni.