PUDER JABŁKOWY (LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE JABŁKO) BIO 40 g - HELPA
- Masa netto (g): 40
- Min. termin przydatności (w dniach): 30
- Wegetariański: TAK
- Wegański: TAK
- Kraj Producenta: Polska
- Certyfikat BIO: JEST
- Bez glutenu (w składnikach): TAK
- Wymaga chłodzenia: NIE
SKŁADNIKI
jabłko liofilizowane sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Puder jabłkowy to sproszkowane liofilizowane jabłka z polskich sadów. Liofilizacja jest procesem suszenia sublimacyjnego, zachowująca niemal w pełni smak, zapach oraz witaminy świeżych jabłek. Dzięki ich sproszkowaniu uzyskaliśmy naturalną słodką posypkę z jabłek, bez dodatku cukrów!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1580 kJ / 373 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 84 g
w tym cukry: 77 g
Błonnik: 10 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0 g
ZASTOSOWANIE
Puder jabłkowymożna wykorzystać do:
- posypania: placków, ciast, naleśników, ciasteczek, gofrów
- jako dodatek do: jogurtów, polew, muffinek, twarożków
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.