Uwaga (aukcja dotyczy produktu o wadze 10kg)
Idealna przyprawa do dziczyzny wydobędzie z niej to co najlepsze
Dziczyzna na naszych stołach gości zdecydowanie rzadziej niż w czasach naszych przodków. Wiele osób tak naprawdę nie miało z nią w żaden sposób do czynienia. Kulinarny powrót do korzeni to jednak coraz popularniejszy trend, a w stu procentach naturalne mięso warte jest skosztowania i może być ciekawym urozmaiceniem odświętnego stołu.
Przyprawa do dziczyzny ma za zadanie podkreślać i równoważyć wszystkie smakowe nuty, uczynić mięso apetycznym i łatwostrawnym, a jednocześnie przywołać aromaty towarzyszące wyprawie do lasu.
Przyprawa do dziczyzny – co zawiera?
Ta wyjątkowa mieszanka przypraw zawiera w swoim składzie jałowiec i zioła, aby danie pachniało jak pełna jagód i opadłego igliwia leśna ściółka, przyprawy i warzywa, które naturalnie podkreślają i wzmacniają smak, a także takie dodatki, które równoważą ostrość i słodycz z naturalnymi aromatami pieczonego czy wędzonego mięsa. Przyprawa do dziczyzny nada więc potrawom przyrządzonym z jej pomocą wyjątkowo świeżego i wyrazistego smaku i zapachu.
Co ważne, przyprawa do dziczyzny skład na całkowicie naturalny, bazujący głównie na suszonych warzywach oraz aromatycznych i orzeźwiających ziołach. Idealny dla tych, którzy cenią sobie właśnie czerpanie z nieskażonej przyrody, bez sztucznych dodatków w postaci glutaminianu sodu, konserwantów czy barwników.
Warto użyć przyprawy do dziczyzny nie tylko do pieczenia
Sama przyprawa do dziczyzny, wraz z najwyższej jakości mięsem, to jeszcze nie wszystko. Potrzeba także starannego sposobu przyrządzenia.
Aromatyczna mieszanka sprawi, że znakomite będą:
- pieczenie z dziczyzny, przyrządzane starannie i bez pośpiechu
- farsze do pierogów czy mięsnych placków,
- wędzone samodzielnie kiełbasy z sarny i dzika
- aromatyczne sosy powstające podczas pieczenia, które można zawekować lub zamrozić na później
- pasztety
- potrawki i gulasze
Smakowitą dziczyznę podawać najlepiej z ziemniaczanymi kluskami (np. śląskimi), kaszą oraz owocami, jak borówki, żurawiny, porzeczki i jagody, suszone śliwki oraz pieczone jabłka.
Jak przyprawić dziczyznę?
Możesz dodać przyprawę do dziczyzny w trakcie pieczenia lub duszenia albo zamarynować ją mięso wcześniej. Pamiętaj, że mieszanka jest kompletna i nie wymaga dodatkowego solenia potrawy.
Produkt wysyłany jest w opakowaniu typu "doypack" ze struną, a to pozwala na zachowanie długiej świeżości.
Opakowanie jest trwałe i można je wielokrotnie otwierać i zamykać.
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.