Podstawy dietetyki 1950 r
I. G. Łorie
- Rok wydania: 1950
- Rodzaj okładki: Miękka
- Autor: I. G. Łorie
- Wymiar: 17cm x 25cm
- Nr wydania: -
- Seria: -
- Ilość stron: 342
- Waga: 0.3 kg
- TIN: T04499291
- Obwoluta/Oprawa: porysowana, zabrudzona, naderwana na krawędziach, pożółkła
- Brzegi stron: zakurzone, zabrudzone, pożółkłe, nierówne, postrzępione
- Blok: pęknięty
- Kartki: poplamione, pożółkłe
- Grzbiet: naderwany
- Rogi: zagięte, rozdwojone, uszkodzone
Opracowanie tematu zostało oparte na danych z fizjologii i kliniki. Wskazania do leczenia dietetycznego uwzględniają wymagania kliniczne, obraz choroby i ważniejsze zasady i metody lecznictwa dietetycznego.