Pisti Cour Di Pistacchio - włoska babka z kremem pistacjowym 900g
O firmie Pisti
PISTÌ narodziła się w niekwestionowanej ojczyźnie najlepszych pistacji świata - w Bronte, na Sycylii, u stóp wielkiej Etny.
W 2001 roku dwoje młodych ludzi wybudowało zakład produkcyjny, który połączył sycylijskie cukiernistwo z nowoczesnym sposobem prowadzenia biznesu.
Intuicja, jaką mieli wtedy Nino Marino i Vincenzo Longhitano
Włoska babka panettone z delikatnym kremem pistacjowym.
Polana pyszną polewą z ciemnej czekolady.
Wzbogacona pistacjową posypką.
- Data przydatności: 31/01/2024
- Model: 5712
- Waga netto: 900g
Skład: mąka pszenna typ 00, masło, cukier, żółtko jaja, drożdże naturalne, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, naturalne aromaty, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, miód, sól. Nadzienie: krem pistacjowy 16% (pistacjowy 20%, cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku, nieuwodornione tłuszcze roślinne, naturalne aromaty, alkohol uwodniony, barwnik naturalny E141). Polewa: gorzka czekolada 8% (72% masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), sycylijskie pistacje 5%.
Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: 1826 kJ / 330 kcal; Tłuszcze: 437 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24 g; Węglowodany: 47g, w tym cukry: 25g; Błonnik: 2 g; Białko: 8 g; Sól: 0,02 g.