Ręcznie lepione z czarną soczewicą i miętą w tradycyjnym cieście pierogowym.
pierogi wegańskie
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 19 sztuk produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: mąka pszenna, czarna soczewica, cebula, marchew, seler, oliwa z oliwek, mięta, sól, pieprz
Alergeny: pszenica
Sposób przygotowania:
Zamrożone pierogi wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć pierogi prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby pierogi połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- pomidorki koktajlowe, prażone pestki dyni, oliwa truflowa
- pesto z rukoli, pietruszki i czosnku z migdałami