Ręcznie lepione z tofu w cieście szczypiorkowym.
pierogi ruskiewegańskie
Produkt roślinny
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 19 sztuk produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: tofu naturalne, tofu wędzone, ziemniaki, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, szczypiorek, szpinak, ogórki kiszone, sól, pieprz
Alergeny: pszenica, soja
Sposób przygotowania:
Zamrożone pierogi wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć pierogi prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby pierogi połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- karmelizowana cebulka
- oliwa truflowa z szałwią
- mus szczypiorkowy z kurkami
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna kJ/kcal
685,6 kJ / 163,76 kcal
Tłuszcz
2,60 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,48 g
Węglowodany
26,16 g
W tym cukry
1,32 g
Błonnik
1,44 g
Białko
8,50 g
Sól
0,96 g