Perełki pomarańczowe – Perlas de Naranja
Zaskocz Najbliższych wyjątkowym smakiem potraw.
Pomarańczowe perły, owoców pomarańczy o wysokiej zawartości żelaza , wit. A, B i C wspomagają układ odpornościowy.
Produkt stworzony z tradycyjnych ekstraktów z pomarańczy , zachowuje wszystkie właściwości owoców oraz intensywny smak pomarańczy.
Pomarańczowe perełki polecamy dodawać do sałatek , deserów , mięs i ryby , mogą być podawane na zimno ale i również do gorących potraw.
Produkt zachwyca niesamowitą harmonią smaków i świeżości, wzmacnia walory smakowe potraw podczas degustacji. Dzięki doskonałemu kształtowi, zachwyca jako piękna dekoracja potraw podwyższając jej jakość.
Produkty naturalny zawierający 3% algi (osłonka) 97% naturalny surowiec
Perełki zatopione są w tzw. cieczy rządzącej, posiadającej ten sam smak co perełki.
Waga netto: 100g
Skład:
Sok pomarańczowy z koncentratu 50% min. miąższ pomarańczowy, woda z alginianu sodu, Guma Xantanana (dopuszczona do innych produktów spożywczych) i chlorek wapnia.
Wartość energetyczna na 100 g
Wartość energetyczna 266 kJ / 63 kcal
Proteiny 1 g, węglowodany 11,40 g, z czego nasycone 0,0 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce przez 20 dni, produkt skonsumować najlepiej wcześniej.
OPIS
Sfery smaków są wykonane z naturalnych produktów (owoców, miodu itp.) i mają wszechstronne zastosowanie w gastronomii. Cechą charakterystyczną tego produktu jest to, że pomimo jego pozornej kruchości, pozostaje nienaruszony, dopóki nie eksploduje w ustach uwalniając cały swój smak, gwarantując niezapomniane doznania smakowe.
Aby lepiej zrozumieć, jak działają te sfery, warto wiedzieć, jak są one zbudowane. Otóż membrana, która kształtuje sferę, jest wykonana z naturalnych wodorostów, które utrzymują w środku płyn z odpowiednim smakiem, dzięki któremu w momencie pęknięcia membrany wylewa się i przechodzi przez wszystkie nasze kubki smakowe, zapewniając wyjątkowe doznania smakowe. Ze względu na swoją konserwację wszystkie sfery są zalewane tak zwaną cieczą rządzącą, która ma taki sam smak cieczy jak wewnątrz kuli i utrzymuje ją w stanie nawodnienia, zachowując wszystkie jej właściwości.
Jest to produkt naturalny i zdrowy. Jak wskazano powyżej, algi, z których składa się błona ma właściwości przeciwutleniające i stanowi tylko 3% produktu, pozostałe 97% to naturalny surowiec.
Choć założeniem powstania tego produktu było wzmocnienie walorów smakowych podczas degustacji potraw, to dodatkowo dzięki kulistemu, eleganckiemu i doskonałemu kształtowi, zachwycają nas jako piękna dekoracja potraw podwyższająca jej jakość.. Zalecana dla restauracji i firm cateringowych na najwyższym poziomie. Sfery te mogą być używane we wszystkich restauracjach, ponieważ mają szeroki zakres zastosowań, czy to do mięs, ryb, deserów, sałatek czy koktajli; można je wykorzystać do dekoracji różnych wyrobów cukierniczych, w lodziarniach itp.