Pektyna cytrusowo-jabłkowa do dżemów 250 g
- Producent: TARGROCH
- EAN: 5903229005151
- Masa netto (g): 250
- Wegański: nie
- Wegetariański: nie
Pektyna do domowych przetworów
Wspaniały roślinny zagęstnik do domowych przetworów: dżemów, konfitur, galaretek i ciast.
Opakowanie 250 g zawiera około 8 sugerowanych porcji.
Składniki:
Pektyna E440 (ii), sacharoza.
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1070 kJ / 256 kcal
- Tłuszcz 1,5 g
- -w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
- Węglowodany 33 g
- -w tym cukry 30 g
- Błonnik 45 g
- Białko 5 g
- Sól** <0,01 g
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przykładowy przepis: Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy.
Dane producenta/dystrybutora:
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn