PEKTYNA CYTRUSOWO-JABŁKOWA 500g
.........................................................................
▼ Opis produktu
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru. W jej skład wchodzi błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych.
▼ Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna 1286 kJ/ 307 kcal
Tłuszcze 0,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 39 g
w tym cukry 34 g
Błonnik 0,5 g
Białko 76 g
Sól 3,4 g
Dodatkowe informacje
.........................................................................
▼Składniki
pektyna E440(ii), sacharoza
▼Stosowanie
Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie.
Porcja na 2 kg owoców i 1 kg cukru
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Rodzaj opakowania
Opakowanie typu Doypack zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku.
▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
Kraj pochodzenia: Szwecja
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 49/4, 35-326 Rzeszów