Patelnia tytanowa BAF do racuchów 26 cm
Patelnia odpowiednia jest do przyrządzania racuchów, jajek sadzonych, kotletów mielonych, placków oraz drobnych dodatków (warzywa, grzyby itp).
Zdrowsze gotowanie - smaż bez tłuszczu.
Patelnia przeznaczona jest do smażenia beztłuszczowego. W celu uzyskania najlepszego smaku gotowanych potraw polecamy jednak patelnię lekko nasmarować tłuszczem. Patelnię należy najpierw rozgrzać, następnie zmniejszyć ogień i kontynuować smażenie na małym lub średnim ogniu w zależności od rodzaju smażonej potrawy. Patelnia długo utrzymuje ciepło, więc potrawy można dogotowywać poza źródłem ciepła. W ten sposób w znacznym stopniu oszczędzamy energię. Do dogotowywania poza źródłem ciepła polecamy użwywać silikonowe podkładki dostępne również w naszej ofercie.
Czyszczenie i konserwacja
Do czyszczenia patelni najlepiej zastosować tzw.: „Szok Cieplny“ – gwałtowne schłodzenie patelni zimną wodą i oczyszczenie szczoteczką. Dzięki bardzo twardej powierzchni można do gotowania i czyszczenia bez obaw stosować akcesoria metalowe – widelce, łyżki, łopatki itd.
Dane techniczne:
- Nadzwyczajnie twarda powłoka BAF MICRO CERAMIC
- Wysokość: 2,5 cm
- Dno nigdy się nie zniekształci
- Plastiki uchwytu są wytrzymałe na temperatury do 260°C
- Pokrywki nie wchodzą w skład dostawy - do zakupu na innych aukcjach
- Dostawa zawiera: broszurkę z przepisami
- Gwarancja: 24 miesięce
- Gwarancja na równość dna: 10 lat