Pasta z tamaryndowca TRS 200g
W 1959 roku Mr Suterwalla wyruszył w podróż dookoła świata w poszukiwaniu etnicznych przypraw. W efekcie jego osobistej pasji i zaangażowania powstała firma TRS, która dziś jest jednym z największych na świecie producentem przypraw etnicznych. Produkty TRS są uznawane za jedne z najlepszych dzięki nieustannej kontroli dostawców, wyśrubowanym standardom kontroli jakości i bardzo dokładnemu czyszczeniu.
Pasta z tamaryndowca jest wytwarzana z koncentratu owoców drzewa tamaryndowca. Używany, aby dodać kwaśnego i cierpkiego smaku do chutney, curry, sosów, dań mięsnych, wegetariańskich, np. imli chutney, czy pad thai.
Smak owoców tamaryndowca waha się od słodkiego i pikantnego do kwaśnego i cierpkiego. Szeroka gama smaków wynika z dojrzałości tamaryndowca.
-Tamaryndowiec jest bogaty w witaminę C i kilka witamin z grupy B, a także żelazo potasowe i fosfor.
-Tradycyjnie jest również stosowany, aby pomóc w problemach z trawieniem.
-Używany w wielu Azjatyckich potrawach takich jak rasam, sambhar, pad thai, itp. Nadaje daniom słodko-kwaśny smak.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- Stan opakowania: oryginalne
- Marka: TRS