Klasyczna i tradycyjna passata pomidorowa Mutti połączona z aromatyczną Bazylią. Doskonale nadaje się do szybkiego przyrządzenia najlepszych dań. Wystarczy ją podgrzać i dodać ulubione przyprawy, aby uzyskać słodki i kremowy sos do makaronów, bazę do potraw mięsnych i rybnych, a także zup. Idealna konsystencja, zrównoważony smak i najlepszej jakości włoskie pomidory sprawią, że każde danie nabierze świeżego aromatu pomidorów. Wytwarzana z najwyższej jakości pomidorów ze słonecznych rejonów Parmy. Gotowy sos całkowicie pozbawiony skórek i nasion, dzięki gęstej konsystencji jest bardzo wydajny i cechuje się naturalnie słodkim smakiem.
Bez sztucznych dodatków.
100% włoskich upraw ze słonecznych regionów Parmy. Produkowany wyłącznie ze świeżych pomidorów raz w roku w okresie letnim, dzięki czemu zachowuje swój wyjątkowy kolor i smak.
Składniki:
- Pomidory (99%)
- Sól
- Bazylia (0,1%)
- Ekstrakt z bazylii
W 100 ml produktu:
- energia: 149 kJ / 36 kcal
- tłuszcz:< 0,5 g w tym kwasy nasycone:< 0,1 g
- węglowodany: 5,1 g w tym cukry: 4,5 g
- białko: 1,6 g
- sól: 0,5 g
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Producent: Mutti S.p.A.
Kraj pochodzenia: Włochy
Termin przydatności do spożycia: 01/11/2024