Składniki:
płatki ryżowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis:
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci.
Sposób przygotowania:
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1505 kJ/ 355 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 75 g
w tym cukry - 0,2 g
Białko - 7,4 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio : jest
Inne filtry : PRODUKT WEGETARIAŃSKI
Kraj producenta : Polska
Kraj pochodzenia składników : Włochy