OWOLOVO Mus jabłkowo-malinowy Ekodobro 200 g Bio
2szt
Poczuj prawdziwe Ekodobro! Spróbuj najlepszych, polskich EKO jabłek i malin. Ekodobro powstaje ze starannie wybranych owoców najwyższej jakości, dojrzewających w ekologicznych sadach. Mus jabłkowo-malinowy EKO. Produkt pasteryzowany.
Opis
OWOLOVO Mus jabłkowo-malinowy EKO składa się w stu procentach z przetartych jabłek oraz malin.
W musie nie znajdziemy dodatków cukru, polepszaczy czy konserwantów. Owoce wykorzystywane do produkcji musu są starannie wybierane, myte, a następnie przecierane. Pochodzą z certyfikowanych ekologicznych upraw i sadów.
Do wyprodukowania musu producent korzysta z procesu pasteryzacji, pozwala to na uzyskanie produktu, który jest zawsze świeży, pełen witamin i smaku. Dzięki funkcjonalnemu, zakręcanemu opakowaniu mus stanowi wygodną oraz zdrową alternatywę dla owoców, którą zawsze można mieć przy sobie - w podróży, w szkole czy w pracy.
ZASTOSOWANIE
OWOLOVO Mus jabłkowo-malinowy EKO można wykorzystać jako:
* szybką przekąskę,
* zdrowy deser,
* zastrzyk witamin.
Mus jabłkowo-malinowy stanowi idealny dodatek do posiłku, zastępując porcję owoców zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Z powodzeniem sprawdzi się w połączeniu z czekoladą, galaretkami, ciastkami, biszkoptami, lodami czy bezami. Jest to doskonały sposób na spożycie owoców podczas śniadania ? świetnie nada się na dodatek do naleśników, różnego rodzaju płatków śniadaniowych, jogurtów lub twarogu. Mus można podawać na zimno bezpośrednio z opakowania, a także na ciepło poprzez gotowanie z płatkami owsianymi czy kaszą manną.
Produkcja musu odbywa się w firmie REAL S.A. która utworzyła spółkę Owolovo. Jest to polska firma specjalizująca się w przetwórstwie warzyw i owoców, z siedzibą w Siedlcach. Spółka Owolovo powstała w wyniku połączenia OWOCÓW i MIŁOŚCI.
Składniki - Owolovo Mus jabłkowo-malinowy Ekodobro 200 g Bio
Przecier z EKO jabłek 90%, przecier z EKO malin 10%.
Wartości odżywcze
Na 100 g:
- Wartość energetyczna 240 kJ / 57 kcal
- Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 13 g
- w tym cukry 13 g
- Błonnik 1,5 g
- Białko <0,5 g
- Sól <0,01 g (zawartość wynikająca z obecności naturalnie występującego sodu)