Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich marki Oleofarm charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem. Olej z orzechów włoskich charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), do których należą kwasy omega-3 i omega-6. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno
Skład: Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: USA