Składniki: Olej kokosowy BIO bezwonny (rafinowany) 100%.
Olej kokosowy bezwonny powstaje poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nuciffera) i pozbawiony jest smaku oraz aromatu kokosa. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu oraz oliwę czy olej w sałatkach. W kuchni olej kokosowy można używać do smażenia i gotowania w wysokich temperaturach (temp. dymienia 230ºC). W temp. do 25ºC olej zachowuje postać stałą, przy wyższej temperaturze przechodzi w postać płynną.
Sposób przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 7 g
węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
białko: 0 g
sól: 0 g
Masa netto: 240 g
Kraj pochodzenia: Filipiny.