Ocet ryżowy 150ml House of Asia
Ocet ryżowy – delikatny, lekko kwaskowy w smaku. Posiada jasną, słomkową barwę. Ta delikatna przyprawa stosowana jest najczęściej do sushi. Nadaje ryżowi oryginalnego smaku. Używany również do dań z ryżu oraz orientalnych sałatek. W kuchni chińskiej jest niezbędnym dodatkiem do potraw gotowanych. Jest także doskonałym elementem marynat. Znakomicie łączy się z innymi składnikami np. z sosem sojowym, imbirem a także olejem sezamowym. Nadaje im charakterystyczny zapach i smak.
WŁAŚCIWOŚCI PRODUKTU
Składniki
woda, ryż 30 %
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna 102 kJ / 24 kcal
Tłuszcz 0.00 g
KTN 0.00 g
Węglowodany 6.00 g
w tym Cukry 1.00 g
Białko 0.00 g
Błonnik 0.00 g
Sól 0.00 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia